עורך דין תאונות עבודה

עורך דין תאונות עבודה

עורך דין תאונות עבודה

תאונות עבודה מוגדרות על פי חוק הביטוח הלאומי משנת 1995 כתאונות שאירעו בזמן העבודה או בעקבות העבודה עצמה, בין אם מטעמו של המעסיק או אצלו. גם תאונות שאירעו בדרך לעבודה וממנה עשויות להיכלל בהגדרה זו, בתנאי שהן עומדות בתנאים מסוימים הקבועים בחוק.
על מנת שתאונת עבודה תוגדר כאחת כזו, הפגיעה או הנזק חייבים להיגזר מהגורם לתאונה. אם אין נזק או לא נגרמה חבלה כלשהי, הרי שאין מדובר בתאונת עבודה, ולכן במקרה כזה אין עילה לתביעה. אם אכן ניתן להוכיח חבלה או פגיעה, אפשר לפנות לבית המשפט בעזרתו של עורך דין נזיקין המתמחה בתאונות עבודה ולהגיש תביעה.

מתי פונים אל עורך דין נזיקין בנושא תאונות עבודה?

פנייה לעורך דין נזיקין בנושא תאונות עבודה מתבצעת במקרה שבו קיימת עילה לתביעה, כלומר: נגרם נזק כלשהו לעובד בזמן העבודה או בפעילות כלשהי הקשורה אליה. בעזרתו של עורך דין נזיקין יכול הנפגע לתבוע את זכויותיו ולקבל את כל המגיע לו, כפי שתקבע המערכת המשפטית ובכפוף לחוק. בישראל חייב אדם המעוניין בייצוג משפטי להיעזר בשירותיו של עורך דין נזיקין, המכיר היטב את כל הסוגיות המשפטיות הרלוונטיות לנושא תאונות עבודה.
לרוב יציע עורך דין הנזיקין לערוך בשלב הראשון מפגש ייעוץ ללא עלות, כדי לבחון את המקרה ולבדוק מהם הצעדים הנכונים שיכולים לקדם את הנפגע לעבר התוצאות הרצויות לו. במהלך המפגש ייבחנו נקודות שונות הקשורות לאירוע ומסמכים שיכולים לעזור בקידום התביעה, כגון: מסמכים רפואיים, קבלות על הוצאות בדיקות או טיפולים, פוליסת ביטוח וכיו"ב.

מה חשוב לבדוק לפני פנייה לעורך דין נזיקין?

לפני הפנייה אל עורך דין נזיקין יש לוודא שהוא בעל ניסיון בהגשת תביעות בתחום תאונות עבודה וידע מקצועי נרחב בנושא. הוא איננו מחויב, אמנם, לעסוק אך ורק בתחום נזיקין וייתכן שיעסוק בתחומים משפטיים נוספים, אך חשוב שיידע כיצד להתמודד עם הסוגיות השונות שמעלה תביעת תאונת עבודה ולעמוד בהצלחה מול כל המערכות הרלוונטיות, כמו בית המשפט ומוסדות נוספים. שכר טרחת עורך דין נזיקין בעבור טיפול במקרה נקבע בהתאם לנסיבות האירוע ועומד לרוב על בין 10% ל-30% מגובה הפיצוי שנקבע במשפט.